Home » Diensten » Verhuur » Werkwijze verhuren

Werkwijze verhuren

Stap 1  In verhuur nemen

Na het maken van afspraken over de voorwaarden en huurprijs maken wij voor u een duidelijke objectomschrijving inclusief een goede fotorapportage. Deze object informatie gebruiken wij om de woning onder de aandacht van potentiële huurders te brengen. Deze presentatie wordt getoond op onze eigen website en andere verhuur websites zoals pararius, iamexpat en esteon.nl. Daarnaast maken wij gebruik van onze sociale mediakanalen. Kandidaat huurders die bij ons aangemeld zijn als zoekend worden  via een e-mail op hoogte gebracht van de beschikbare woning.

Stap 2   Bezichtigen en onderhandelen

Bij interesse zullen kandidaat huurders begeleid worden bij de bezichtiging en waar nodig zal extra informatie worden gegeven. Na iedere bezichtiging ontvang u van ons een korte terugkoppeling. Zodra een geïnteresseerde zich meldt voor uw huis of appartement zullen wij in goed overleg een uitgebreid antecedentenonderzoek starten. Als de kandidaat huurder positief uit het onderzoek komt en alle voorwaarden zijn besproken zullen wij deze kandidaat aan u voorstellen. U beslist daarna samen met ons of dit de geschikte huurder is.

Stap 3   Het huurcontract

Zodra U akkoord heeft gegeven op de kandidaat huurder stellen wij voor beide partijen de huurovereenkomst op volgens het ROZ-model in het Nederlands of in het Engels. Wij zullen zorg dragen dat het document ondertekend wordt en dat de huurder zich conformeert aan de afspraken.

Stap 4   Sleuteloverdracht

Alvorens de sleuteloverdracht plaats vindt zullen wij de woning inspecteren waarin de staat van onderhoud wordt vastgelegd. Hier zult u een inspectierapport van ontvangen inclusief foto’s. Bij oplevering wordt het inspectierapport ondertekend door huurder en verhuurder. Hierna zal het object schoon worden opgeleverd.

Ons werk eindigt hier zeker niet! U kunt gedurende de gehele verhuurperiode altijd bij ons terecht voor vragen rondom uw woning.